Zapri preloader
Kmetija Urbas
Zavod Hober, Spodnji Slemen
031 817 675
Pokličite nas

Kmetija Urbas

V vasici Spodnji Slemen se slikovite Dravske doline dotika neokrnejna narava Kobanskega hribovja. Ime hribovja je povzeto po njegovih prebivalcih Kobancih, domačinih, ki so nekoč za zaščito pred dežjem nosili ogrinjalo imenovano kobanica. Približno 500 m za gradom Viltužem zavijemo desno, kjer nas vodi cesta na približno 700 metrov nadmorske višine na Hobrovo, kjer si je leta 1959 svoj dom in kmetijo postavila družina Urbas.

Kmetija Urbas po domače Hobrovo obsega približno 33 hektarjev, od tega približno 9 ha predtavljajo polja, njive, travniki in manjši sadovnjak, preostalih 24 ha pa so naši gozdovi polni gozdnih sadežev in gozdnih živali. Na poti do naše kmetije lahko srečate veverice, divje svinje, lisice, zajce, srne in jelene.

Ukvarjamo se predvsem z ekološkim poljedelstvom in živinorejo. Tako med drugim pridelujemo konopljo, krompir, fižol, šparglje, zelišča in začimbe ter druge sezonske vrtnine, iz gozdov pa pridobivamo predvsem les za kurjavo in gozdne sadeže kot so gobe, kostanji, borovnice …

Na kmetiji so svoje mesto pod soncem našle tudi druge živali. Med njimi so krave s teleti, prašiči in kokoši. Za red med njimi poskrbi naš bernski planšar Cezar z dvema mačjima pomočnikoma Pikijem in Mikijem. Pisani druščini pa se je pridružil tudi želvak Jonny.

V letu 2016 smo se odločili za ustanovitev Zavoda HOBER in si v letu 2017 od Ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti pridobili status zaposlitvenega centra, kjer zaposlujemo invalide na zaščitenih delovnih mestih. Prav tako imamo na kmetiji registrirane dopolnilne dejavnosti kot so proizvodnja olja in maščob, proizvodnja sadnih in zelenjavnih sokov, proizvodnjo kruha, testenin, predelavo čajev, proizvodnja začimb, dišav in drugih dodatkov ter druge kmetijske in gozdarske storitve.

Družina URBAS

Na Hobrovi domačiji živijo 3 generacije, ki skrbijo za kmetijo, okolico in živali. Za živali, njive, travnike in gozd poskrbita predvsem ata Karel, mama Jerica in sin Boris. Vrt je predvsem kraljestvo mame Jerice, ki z veseljem poskrbi tudi za ozimnico. Snaha Sanela skrbi za Zavod HOBER in promocijo izdelkov. Vnuki Alen, Luka in Teo pa pomagajo pri lažjih opravilih in z veseljem pokažejo obiskovalcem vse dejavnosti na kmetiji, živali in pa vragolije, ki so se jih naučili.

Naši izdelki

Oglejte si našo ponudbo izdelkov!

Konopljin Čaj

Poživljujoč napitek za tople in hladne dni  PITJE ...

Konopljino Olje

Pozabljeni biser narave Konopljino olje pridobivamo s ...

Konopljino Mazilo

Čudež narave v konopljinem mazilu Naše konopljino ...

To spletno mesto uporablja piškotke, da vam zagotovimo najboljšo izkušnjo na našem spletnem mestu.